Google

Translate blog

fredag 26 december 2008

Varför tiger oppositionen i svensk politik?


Jag har länge förundrats över att Alliansens orättvisa politik blivit allt mer accepterad i samhället. Skillnaden mellan blocken minskar. Men varför?

Svaret är mycket lätt. Oppositionen syns nästan inte alls i media, de tiger. Det enda de sagt nu i höst är att de nu kommit överens om en form för regering om de får makten.
Men hur ska de få denna då de inte hörs eller syns? Alliansens syns däremot dagligen i media. Visst de regerar, men även då vi hade socialdemokratiskt styre hördes de borgerliga.
Jag avskyr alliansens politik men vet mycket lite om socialdemokratisk politik just nu. Mona är en duktig talare men hon hörs inte i debatten av i dag. Mycket sällan gör hon uttalanden i media. Så mitt tips är att Alliansen sitter kvar efter nästa val. Fast så många lider under deras politik så minskar ändå gapet till oppositionen, bara det visar vart samhällets värderingar är på väg.


Abraham Bäck.

Han var den som såg till att vi fick fler läkare i Sverige. Provinsialläkarnas antal var nio i början av 1700-talet i Sverige, efterhand ökade de till ett fyrtiotal. Utöver detta tillkom tre fattigläkare i Stockholm och cirka tjugo stadsläkare i landet i sin helhet. Så nog fanns det läkare fast de var få enligt vårt sätt att se.

Provinsialläkare fanns ända fram till 1973 då de ersattes av distriktsläkare. För lite mer information om Bäck så är följande länk att rekommendera.