Google

Translate blog

fredag 27 februari 2009

Pirat Bay-målet en rättegång av samma slag som FRA-lagen.


Sverige tar tag mot all form av frihet. Pirate Bay rättegången är det som gäller nu ett steg mot ytterligare skärpning och övervakning av svenska folket.

Ett steg av liknande slag som FRA-lagen som nu EU m.fl. reagerat starkt mot.

Hur har Moderaterna lyckats få med sig övriga partier för att den vägen övervaka svenska folket? Vad är målet? En Allians för evigt regerande?

Man måste beundra hjärnorna bakom Moderatorernas politik. De har lyckats utplåna (nästan) skillnaderna hos övriga borgerliga partier för att skapa en stenhård Allians.
Kristdemokraterna har svikit det kristna idealet av medmänsklighet, centern kärnkraftsmålet, folkpartiet den liberala sociala människosynen.

Men kan verkligen denna Allians fortsätta att bygga upp ett storebror-ser-dig samhälle av än hårdare slag? FRA-lagen är ett exempel på lyckat övervakningssamhälle, misstron mot arbetslösa och sjuka har man även lyckats få svenska folket att anamma. Nu är det Sverige som går i spetsen för att stoppa fildelning och ytterligare inskränka friheten på nätet. Alliansen är enligt mig likställd med diktauriska tendenser och människoovärdig då den tar från de fattiga och segregerar dessa till en plats där de ses ner på.

Men samtidigt kan man inte annat än beundra hjärnorna bakom Alliansens politik att få gehör i ett välfärdssamhälle för en människosyn som vi i Europa inte sett sedan 30-talets Tyskland.



Vasco da Gama

Upptäcktsresande från Portugal, känd för sin upptäckt av sjövägen till Indien. Inte att förväxla med den sjöväg Columbus sökte för att segla jorden runt för att den vägen komma till Indien. Istället var det runt Afrikas sydspets Vasco seglade.

Det var den 8 juli 1497 som han med fyra skepp lämnade Lissabon för att den 22 november runda Godahoppsudden.

Den 20 maj nådde man Calicut på Indiens västkust. Han hade i Kenya anställt en arabisk lots o vägvisare o säkert var det mycket med hjälp av denne som resan blev lyckosam.