Google

Translate blog

måndag 19 augusti 2013

Alliansens kupp gick hem. Nu kan Vattenfall säljas och allmänheten få vatten på sin kvarn, att staten inte ska äga bolag.Citat: När ett helägt statligt företag erkänner att det förlorat värden på 30 miljarder kronor är det inte så konstigt om idén att staten ska äga företag ifrågasätts.
--- Problemet med Vattenfalls strategi de senaste 15–20 åren har nämligen inte varit för mycket politik, utan för lite politik.
--- Styrningen av Vattenfall har varit loj, eller rent ansvarslös. Det gäller inte minst det katastrofala köpet av Nuon. Energi är nämligen inte vilken vara som helst, och produktionen av el inte vilken tillverkning som helst
--- Det handlar om gemensamma naturresurser, om infrastruktur – ett område där marknaden ständigt misslyckas – och om framtiden.
- - - behövs en regering som verkligen vill föra en långsiktig och hållbar politik på energiområdet är faktiskt ett ansvar för väljarna. Slut citat.

Det lyser av energi ur ovanstående citat vilket visar att regeringen räknar med att nu kunna sälja ut Vattenfall med motiveringen att staten inte ska äga bolag. Skandalen och den fula förhoppningen av att Vattenfall skulle förlora på affären med Nuon har nu gått i lås och staten kan med gott samvete i ”arbetslinjens” namn sälja ut - eller som det troligen blir igen - realisera ut ytterligare ett statligt bolag.

Alliansen hade om viljan funnits kunnat få statliga bolag lika solida och effektiva och lönsamma som Socialdemokraterna förr kunde. Men agendan är att sälja ut allt som går att sälja ut och genom denna förlust kan det nu ske med gott samvete för alliansen. De kan slumpa ut bolaget för att slippa för stor förlust. Sedan kan de fortsätta med sitt enda regeringsalternativ sista året innan nästa val, ett femte jobbskatteavdrag.

När det väl är genomfört finns mycket lite pengar i statskassan och inkomsterna till denna och inkomsterna har  minskat för att möjliggöra en förbättring där det behövs, höjda stöd till arbetssökande och ett stopp för utförsäkringen av sjuka och stopp för löjlighetsreformen och alliansens skötebarn fas 3.

Citat: Är det verkligen rimligt att det inre kabinettet – de fyra partiledarna i alliansregeringen - inte kände till att helstatliga Vattenfall skulle spendera 89 miljarder på köp av ett holländskt energibolag?
Det låter helt osannolikt men inför valåret 2014 låter det som en bekväm undanflykt för Reinfeldt. Slut citat.

Visst kände alliansledarna till köpet ovan men det ingick i deras strategi att köra Vattenfall i botten och få en ursäkt att sälja det. Försäljning kommer garanterat om inte senare så nästa mandatperiod om alliansen sitter kvar vilket de troligen gör genom sin muta till majoriteten av svenska folket, ytterligare ett skatteavdrag, kallat femte jobbskatteavdraget.

Valkampanjen 2014 kommer garanterat att inte handla om annat än ett femte jobbskatteavdrag, vilket de kommer att framföra som kampen för ”arbetslinjen” kontra bidragslinjen och då är bidragslinjen det stöd arbetslösa och sjuka får, inte de stöd arbetsgivare får i form av anställningsstöd, dessa ska kallas ”stöd” inte bidrag för att inte förväxlas med bidragslinjen. Så fult resonerar alliansen, det den ena får kallas bidrag - det en annan får kalls stöd.


Stöd är fint - bidrag fult i ”arbetslinjens” vokabulär.

Inga kommentarer: