Google

Translate blog

måndag 11 augusti 2014

Socialbidragstagarna ökar i alliansens Sverige. Medvetet val från alliansen.


Citat: Det är det absolut sista skyddsnätet vi har i samhället och för att få rätt till det måste man först sälja allt man äger, hus och hem. Men trots att Fredrik Reinfeldt gick till val 2006 på att minska utanförskapet är det idag fler som tvingas leva på försörjningsstöd. Slut citat.

Anledningen är förstörd a-kasseförsäkring, utförsäkring av sjuka till arbetssökeri och en politik som segregerar människor i olika skatteklasser där jobbskatteavdrag är en del.

Avskyn och fördomsspridandet mot arbetslösa och fas 3 är andra anledningar.

Reinfeldts tal om minskat utanförskap trodde många skulle tolkas som att fler skulle få arbete och fler kunna leva utan socialbidrag.

Men det var en feltolkning. ”Arbetslinjen” som skreks ut i alla sammanhang som ett mantra betydde istället att minskat utanförskap innebar att fler utförsäkrades från en trygg ekonomi som sjuk till att tvingas söka socialbidrag som arbetssökande.

Få förstod detta och få förstår det idag.

Varför alliansen likväl minskar i popularitet är inte av detta skäl eller att arbetssökande får det allt svårare, utan det är därför att larmrapporter från vård och skola kommit hela tiden, då alliansens privatiseringsiver varit ledstjärnan inom detta.

Resultatet är kaos.

 

Inga kommentarer: