Google

Translate blog

fredag 29 april 2016

Venus är nästan exakt lika stor som Jorden. Men något gick riktigt fel här eller gjorde det detta?

Idag anser man att Jorden och Venus kan ses som tvillingplaneter de finns båda inom den beboeliga zonen räknat från solen.

Men något hände på Venus vilket gjorde att liv eller boende här aldrig kan ske.

Genom en uppvärmningseffekt av stora slag blev det en outhärdligt varm och molntät planet där molnen likt en växthuseffekt höll solens värme kvar.

Ytan är täckt av betydligt fler vulkaner än Jordens och slättlandet är större här på grund av utebliven kontinentdrift och bergskonstruktion.

Det enda som ser ut som en tvillingplanet till Jorden är därför avståndet till till solen och att den ligger i en möjligt livsvänlig zon om nu inte olyckan varit framme om den nu var det. Kanske får en planet detta ogästvänliga klimat vid det avstånd från solen vilket Venus har. Det är bara det att vi inte förstår detta. . Venus ligger något närmre solen och är närmsta planet åt solen från oss räknat.

Ut från oss räknat från solen finns en betydligt vänligare planet Mars. Här är kyligt men möjligt att bosätta sig med vissa skydd som hjälp naturligtvis.

Men kanske är det samma sak här På det avstånd Mars ligger från solen är det helt normalt att Mars blev vad den blev en kall död värld där liv och vatten inte kunde bli kvar.


För mer fakta om Venus följ denna länk.

Inga kommentarer: