Google

Translate blog

söndag 12 juni 2011

Skulle kristendomens dogmer behövas i riksdagen?

Om vi haft kristna värderingar i Alliansen skulle bergspredikan varit ledsnöret. Och vi hade inte sett kyrkan protestera mot sjukvårdreformen vilket vi såg i påskas. Behovet hade aldrig kommit.

Fas3 hade aldrig kommit och inte neddragning av ersättning till sjuka och arbetslösa. Den nu diskuterade Fas 3 kommer knappast att avvecklas och ett av de partier som stöttar Fas 3 och gratisarbete är Kristdemokraterna, samtidigt som de förespråkar ett mänskligare samhälle.

Tänk på ex fas 3, är det ett mänskligare samhällsfenomen?
Mänskligare för vem?

Vi hade haft en regim som sett till att alla efterhand fick en plats i samhället. Detta kan man inte låta de svaga, sjuka och arbetslösa själva lösa.                 
Det kan de inte.
Sjuka ska självfallet inte arbeta, de ska vårdas och rehabiliteras om det går, annars förtidspensioneras utan att först plågas ekonomiskt och känslomässigt.
En kristen regim eller kristna värderingar i riksdagen anser jag skulle behövas. Jag talar som aktivt kristen.

Kristdemokraterna som nu ingår i Alliansen skämmer ut den kristna läran med att kalla sig kristna men arbeta tvärtom.

Jag förstår människors avståndstagande från det kristna budskapet och misstron mot kristenheten, då människor och ett parti kallar sig kristet och öppet arbetar mot de svaga. 

4 kommentarer:

Benfred sa...

Kan inte annat än hålla med. Fas 3 och utförsäkringar har inget med kristna värderingar att göra.
Skulle Jesus ha gillat det som Fas3 och utförsäkringar står för, nämligen:

Människoförakt
Ökade klyftor
Utslagning
Slaveri osv..?

Nej, knappast

Rolf sa...

Tack för kommentar Det är just detta jag ville ha fram med dagens inlägg.

narran sa...

Jag tycker det är ännu mer skrämmande att de organisationer som är mest pigga på att utnyttja sina medmänniskor till detta förnedrande slavarbete är kristna organisationer som svenska kyrkan, myrorna, erikshjälpen och liknande

Rolf sa...

Hej narran

Visst har du rätt. Men det är samma dilemma som kristdemokraterna det är inte kristet enligt bibeln. Okristet det också. Du har rätt. Det borde fram det också. Men det kristna budskapet har missbrukats i alla tider. Tänk på alla krig i religionens namn. Inkvisitionen. förtryckarmentalitet i religionens namn. Tvångsdop av missionärer. Det är mycket som är fel och som är helt emot det kristna läran. Läran har missbrukats till att förtrycka i många fall. Så även i vår tid