Google

Translate blog

fredag 25 oktober 2013

Skrattretande uttalande av Anders Borg, eller rättare sagt, ett uttalande som får många att må illa.Socialdemokraternas skuggbudget är presenterad. Budgeten är ett förslag på hur den budget för 2014 sett ut om vi inte haft den ansvarslösa Anders Borg som finansminister. Presenterad av Magdalena Andersson, talesman för socialdemokraterna. Något ur budgeten kan ses nedan. Utöver det finns förslag på att inte ge mer i jobbskatteavdrag för de högavlönade.

Citat: – Det är viktigare att satsa på jobb och utbildning än att låna till stora skattesänkningar, säger hon.

--- Höjt tak och ersättningsnivå i a-kassan och sjukförsäkringen.
Avveckling av fas 3, som ersätts med "extratjänster".
Höjt barnbidrag med 100 kronor i månaden.
2 miljarder till mer personal i vården.

Mindre klasser på lågstadiet.
16 000 fler platser på högskolan.
1 000 nya specialpedagoger och speciallärare.
13 000 fler platser på yrkesvux, komvux och folkhögskola.

Slopat ansvar för andra sjuklönevecka för företag.
Sänkt skatt för pensionärer med 1,3 miljarder mer än regeringen. Slut citat.

Anders Borg morrar om att detta är ansvarslös politik i ”arbetslinjens” namn.
Att ge mer i försäkringen för de som ingen anställer eller de sjuka, ser han som en förolämpning mot ”arbetslinjens” automatiska och pågående försämring för sjuka och arbetssökandes ekonomi, och detta inbillar han svenska folket skulle ge mindre jobb!

Utöver det tror karlen - på allvar - om han nu inte ljuger, vilket man kan misstänka i ”arbetslinjens” namn, att det ger fler arbeten på arbetsplatserna om man lånar pengar till ett femte jobbskatteavdrag!

Detta fastän skolor och vård skriker efter personalförstärkningar men inte kan få detta då den offentliga ekonomin inte klarar det. Var pengar till detta finns är idag ingenstans, då fyra jobbskatteavdrag tagit bort den möjligheten till personalförstärkningar. Det femte som nu lovats ska öka statsskulden!
Alliansen har lämnat vård o skola. Lämnat de arbetssökande och utförsäkrade i misär, som per automatik ökar år för år.
Inbillar människor att fler i arbete i dag mot 2006 är bra politik fastän arbetssökandets antal är högre än då, arbetssökande som inte har på arbetsmarknaden att göra då ingen anställer dem!
Arbetsförmedlingens misslyckande med äldre och fas 3 - vilket är en slutstation. Utförsäkrade som skulle lämnats ifred och som - då de inte fick vara ifred - i många fall tog sitt liv eller ruinerades!
Fast detta usla regerande och gynnande av utvalda - på bekostnad av andra - finns fortfarande stora grupper som stöttar detta usla i människosyn och Anders Borg uttalar sig enligt nedan efter socialdemokraternas skuggbudget.

Citat: – Det är en skattehöjarpolitik som slår mot jobb, efterfrågan och hushållens ekonomi. Slut citat.

Anders Borg jämför en mänsklig politik där allas värde ska ses som lika som att gynna ”bidragslinjen” vilket han föraktfullt kallade den i andra sammanhang, dessa dagar i teve.  Han påstår att budgeten är skattehöjarpolitik, vilket han ser som ansvarslöst, men ser inte ett femte jobbskatteavdrag som detta - fast det måste lånas till detta - och garanterat inte kan leda till fler arbeten!

Enbart till mindre offentliga medel till en pressad vårdapparat och en misslyckad skola och fortsatt ekonomisk segregation av arbetssökande och sjuka.


Man vet inte om man ska skratta åt Anders Borg eller må illa av hans hemska människosyn, då han inte är ensam om denna, fortfarande är det otroligt många procentuellt som stöttar denna utanförskapande politik. Räknar vi in Sverigedemokraterna i denna är siffran nära hälften av svenska folket!

Inga kommentarer: