Google

Translate blog

söndag 1 december 2013

Stefan Löfven är öppen för ett samarbete med de flesta andra partier om Socialdemokraterna blir störst efter valet 2014. Men de små borgerliga partierna förstår ingenting, läs nedan.Citat: Med ett opinionsstöd på drygt 30 procent är det inte troligt att Socialdemokraterna – eller något annat av de åtta partierna i Sveriges riksdag för den delen – kommer att vara stort nog att få egen majoritet. Man måste samarbeta med andra. Att tro annorlunda är gammaldags och oseriöst. Slut citat.

Fast denna självklarhet att partier bör samarbeta om de inte får egen majoritet, vilket svenska partier alltid gjort fram till moderaternas lyckade allianssamarbeten, vilken inte verkar vara ett samarbete under en valperiod, utan ett evigt samarbete.

De små lydpartierna till moderaterna vägrar släppa Reinfeldts hand och gå till val på ett eget program för att senare skapa kontakter för regeringssamarbete, som var normalt tidigare och fortfarande är i demokratiskt styrda länder.

Nej, läs citatet, vilket ska vara ett svar på Stefan Löfvens självklara svar på hur han, likt alla andra partier i Sverige, såg på samarbete efter ett val innan moderaternas lyckade kupp mot de småborgerliga partierna, vilka bör kallas lydpartier innan de förstår att de inte har existensberättigande, utan bör slås ihop med moderaterna.

Kristdemokraternas, Centerns och Folkpartiets feghet och mähäpolitik som enbart går ut på att stötta moderaterna har fått ett annat parti att öka stort, Sverigedemokraterna.

När valet 2018 är här kommer detta parti att vara i regeringen med de borgerliga och den vägen stoppa Socialdemokraterna, och några eller flera av lydpartierna ovan kommer att vara ute ur politiken, några stödröster kommer den gången inte att hjälpa.

Vi ser tecknen redan nu. De tre små borgerliga partierna går sin egen undergång till mötes genom att vägra gå till val med en egen politik utan istället genom moderaternas allians, vilken styrs stenhårt av Moderaterna sedan 2006.


Inga kommentarer: