Google

Translate blog

torsdag 5 februari 2015

Jakten på jordliknande planeter innebär inte att det är lika med planeter som kan hysa liv. Ingen sådan jordlikhet har ännu funnits.


Citat: Enligt forskarna, som lade fram sina resultat vid American Astronomical Societys möte i Seattle på tisdagen, är Kepler 438b uppbyggd av sten, precis som vår egen planet. Den ligger på ett avstånd från sin sol som gör att vatten inte dunstar eller fryser utan kan flöda på samma sätt som på jorden.

Men där upphör likheterna. Kepler 438b är en varmare värld än vår och tar emot 40 procent mer värme från sin sol än vi gör från vår. Omloppstiden runt stjärnan är till skillnad från våra 365 dagar bara 35

--- Begreppet jordliknande planet är lätt missvisande då ingen av de planeter som hittills kallats så har särskilt stora likheter med den planet vi själva lever på. Definitionen för en sådan planet är snarast att den ska ha en storlek som inte avviker för mycket från jordens, vara av sten och befinna sig på ett avstånd från sin centralstjärna, sol, som gör att vatten kan finnas i flytande form. Slut citat.

Oftare och oftare läser man om att det hittats planeter som liknar Jorden. Men vad som inte kommer fram är att det som liknar är avståndet till en sol. Att planeten har en yta och att det verkar kunna finnas vätska på denne.

Ingenting som bevisar att det kan finnas liv. Därför blir ofta artiklar om fynd uppförstorade för att locka till läsning och fantasi.

Verkligheten finns där ute och är ännu inte så fantasieggande som många tror. Inga tecken har ännu hittats som bevisar liv eller UFO:s med intelligent liv.

Inga kommentarer: