Google

Translate blog

lördag 17 november 2012

En tv-skatt blev det inte, funderar på varför…


Kan det vara för att moderater vilka visat sig duktiga på att inte betala sin tevelicens, då inte skulle komma undan, om de nu inte lyckas nolltaxera?

Vem kommer inte ihåg hur många av den nya regering vi fick 2006 som inte betalde tevelicens…

Skatten var även föreslagen som att den skulle betalas utefter inkomst. Ett konstigt, idiotiskt förslag anser jag. Varför den inte skulle betalas lika för alla är en gåta. Det gör den nu.

Kan det finnas tankar i förslaget som inte missgynnade arbetslösa och sjuka tillräckligt och att det därför skulle utredas vidare?

Även detta är konstigt isåfall, då arbetslösa betalar efter en högre skattesats och ändå fått en hårdare beskattning än den med deltidsarbete med samma inkomst.

Men kanske skatten på avgiften blivit lägre än den fasta avgiften är idag för de ekonomiskt segregerade långtidsarbetslösa med nya förslaget. Troligen ligger det något i detta då moderaterna har stoppat det hela.

I deras fördomsfulla verklighetsförankring ses arbetslösa som slöa soffliggande tevetittare som inte söker jobb och då skulle ”i arbetslinjens namn” ett förbilligande av avgiften vid införande av tv-skatt vara förödande i den så kallade arbetslinjens namn.

Därför dröjer det säkert till efter valet innan något nytt förslag eventuellt kommer angående tv-avgiften. Kanske i form av extraskatt för arbetslösa i förhållande till den övriga befolkningen. Vi får se. Eventuellt blir det kvar som det är med en kraftig höjning istället.