Google

Translate blog

söndag 17 november 2013

Ännu ett segregationsinstrument från moderaterna på väg att beslutas inom hyresmarknaden, förhandla om din hyra själv.Fler bostäder bör byggas, men det ska inte vara vem som helst som ska bo i dessa nyproducerade lägenheter på hyresmarknaden. Arbetslösa och sjuka ska uteslutas och även lågavlönade.  De ska bo i segregerade områden, om de lyckas få ett kontrakt där.
Detta är andemeningen i förslaget som lyder enligt följande och därmed förklarar mitt uttalande.

Citat: Regeringen funderar på att släppa hyrorna fria i nybyggda hus. Då skulle varje hyresgäst förhandla fram sin egen hyra med den som äger huset, redan innan det är färdigbyggt. Idén framkom i regeringens budget för nästa år och kommer att beredas under hösten.

--- ”Kommer leda till att den som betalar högst får lägenheten”

– Sannolikt vet också bostadsministern att det här inte kommer leda till en enda ny bostad. Det kommer bara göra det besvärligt för de som är i desperat behov av en bostad, säger Barbro Engman som är Hyresgästföreningens ordförande. Slut citat.

Att som hyresgäst själv förhandla om sin hyra blir lika fel som att varje anställd, som det i många fall är idag ska förhandla om sin lön genom medarbetarsamtal.
Den som har lätt för att uttrycka sig och kan tala för sin sak får lättare igenom vad denne vill än den försynte får - oberoende av om den försynte och blyge är en mer effektiv medarbetare.

Kontakter är lösningen på arbetsmarknaden, nu ska det bli så även inom hyresmarknaden. Kan du tala för dig får du lägre hyra än den som inte kan detta. Har du hög lön och tryggt arbete kan du säkert lättare få ett förmånligare hyreskontrakt än den som inte har detta.

Vi får ett ytterligare segregerat samhälle precis som alliansen önskar!

Hur länge ska dessa borgerliga penninggalningar där materialismens tankar är allenarådande och ett arbete är vad som gör en människa människovärdig få leka med Sveriges ekonomi och behandla människor godtyckligt?!

Godtyckligt om de är sjuka eller arbetssökande. Skapa syndabockar, gynna de med kapital och arbete, håna övriga som bidragstagare och låta dessa, som de ser som bidrag, försämras i penningvärde genom inflationen år för år?!

Ja, det bestämmer vi, men hur många är vi?!

Alldeles för få har vi varit sedan 2006 och jag tror inte på förändring under valet 2014 och även om så skulle ske är de borgerliga tillbaks valet 2018 och då med Sverigedemokraternas hjälp.

I övriga Norden finns partier likt SD i regeringen numera och att de inte blir i regeringen 2014 är säkert sista gången som så inte sker. De kommer att öka sina väljare ytterligare till 2018 och då kan inte varken alliansen eller de rödgröna längre hindra att de kommer med och med blir det då i alliansen.

Jag är övertygad om att så sker. Lika övertygad som att valet 2014 blir oerhört jämt och att den egoistiske svensken genom det femte jobbskatteavdraget kan rösta på alliansen på valdagen, fast många av dem just nu påstår att de inte ska göra det…


Inga kommentarer: