Google

Translate blog

torsdag 19 mars 2009

Inte bara staten sviker de utsatta utan nu börjar även kommuner svika.


Den som i dag inte har pengar till mat ska inte tro att kommunens socialtjänst alltid hjälper.


Statens segregationspolitik har nu även börjat verka i kommunerna. Likavärdesprincipen för människor naggas mer och mer i kanten. Människors utanförskap ökar.


Vart vänder man sig då? Socialtjänsten i Malmö sänder människor med behov till kyrkans hjälporganisationer. Det avkristnade Sverige söker kyrkans hjälp för att hjälpa de utsatta.
Vi går snabbt baklänges i behandlingen av människor. Statens svek där man enbart skriker ut mantrat jobblinjen har alla vakna personer nu förstått innebörden av. Innebörden ingenting utan just bara ett mantra som återupprepas för att slippa ta ansvar för människor.

Nog börjar ett skimmer ses från tider för länge sedan då den som inte klarade sig togs in på fattigstugorna. Ingen trevlig plats men ändå en plats där det fanns mat och tak över huvudet.
I dag finns det inte tak eller mat för alla. Staten ser människor utifrån om de har ett arbete eller inte den som inget har finns inget för inte som förr fattigstugan utan just ingenting. Försök med kyrkan säger socialen i Malmö vi bryr oss inte vi följer Alliansens regler eller mantra jobblinjen.


Huset Oranien

Det var prins Vilhelm, som blev den som var ledaren i detta hus och som näpste Spanien och gjorde Nederländerna självständigt 1648. Det var genom att holländarna krävde hjälp av den då 22 årige Vilhelm som saker började hända i rätt riktning för själständighet.

Tidigare generationer av huset Oranien hade styrt tidigare och då positivt för regionen där Nederländerna ingick. Så man hoppades mycket och fick det man önskade, själständighet från andra staters inblandning i Nederländerna och då i första hand från Spaniens. Man bestämde även att huset Oranien skulle ärva ståthållarämbetet så man tryggt kunde låta huset styra o ställa som de ville.

När det gäller 1600-talet som helhet är följande länk mycket utförlig att läsa på då den behandlar viktigare händelser år för år.

Inga kommentarer: