Google

Translate blog

onsdag 30 oktober 2013

Fredrik Reinfeldts mantrautropande ”arbetslinjen” ses som positiv medan ”bidragslinjen” är negativ. Svart eller vitt tänkande i stort format präglar alliansens ledare Fredrik Reinfeldt.



Gynnande av de som lyckats få ett arbete, missgynnande av de som misslyckats med detta, detta är alliansens mantra kallat ”arbetslinjen”. De som misslyckats ses som bidragstagare och som sådana ska de få så lite som möjligt att ekonomiskt leva på. 

Detta ser alliansen som att då kommer bidragstagarna att få arbete genom att de söker arbete.

Innan dess ses de inte som aktiva arbetssökande utan som passiva bidragstagare.  Denna fördom har lyckats få svenska folket att tro på en politik som segregerar, skapar utanförskap och minskar på vård o skolas anslag och privatiserat apoteken som numera inte har lager på medicin!

Exemplen är många av alliansens politik och för att de skulle få igenom detta mutades svenska folket - om och om igen - med jobbskatteavdrag vilken höjde standarden för de med arbete och gjorde många av dem till stöttepelare för en politik som enbart kan gå mot en undergång och ett segregerat samhälle, i ett ”vi och dom”.

Citat: Arbetarrörelsens arbetslinje har framförallt handlat om rättigheter – rätten till arbete och rätten till trygghet. Medan arbetsgivarsidan har fokuserat på skyldigheter – plikten att arbeta och skyldigheten att underställa sig kontroll.

--- Reinfeldt har i retoriken försökt hävda att han snott den socialdemokratiska arbetslinjen men i själva verket har han fullföljt sina historiska företrädares konservativa kontroll-linje. Det ser vi i dag med en raserad a-kassa, ökad kontroll av de sjuka och arbetslösa och människosyn som ser människor som lata fuskare som hellre lever på ”bidrag” än riktiga jobb.

Det vore bra om S-ledaren Löfven avslöjade denna människofientliga arbetslinje och återupprättade idén om arbetets värde. Trygghet och skapande hör ihop.
Kontrollsamhället är en konservativ idé som befäster klassamhället. Slut citat.


Inga kommentarer: