Google

Translate blog

tisdag 21 januari 2020

Ny studie visar att mörk energi troligen inte existerar


I en ny studie publicerad i Astrophysical journal har forskare från Yonsei University i Seoul i Sydkorea tillsammans med medarbetare vid Lyon University i Korea och Space Science Institute hävdat att de har funnit bevis för att mörk energi troligast inte existerar.


Mörk energi är enligt de flesta forskare en mystisk och hypotetisk form av energi för att förklara den accelererande expansionen av universum. En teori som forskarna har tillhandahållit för bevis på att mörk energi finns och dess inflytande på universum består av rödförskjutning


 Mätning  av typ IA-supernovor (SN IA) visar att denna rödförskjutning ökar ju längre från oss objektet är och visar på en accelererande ökning av expansionen av universum. Innebärande enligt forskning att denna acceleration av universums utvidgning hela tiden ökar i hastighet. För detta skeende behövs energi och denna är då benämnd mörk energi då den inte kan bevisas (ännu säger forskningen) existera.  Om mörk energi är verklig vilket många forskare anser att den är kommer universum att fortsätta att expandera och det snabbare och snabbare.


Men om det visar sig att mörk energi inte existerar kommer expansionen (troligen enligt den fysik vi arbetar efter i dag) så småningom att sakta ner i hastighet och universum kan bli statiskt eller kan en effekt ske som får universum att dras samman kanske ända till slutet av sin början en punkt som resulterade i BigBang. BigBang baklänges kan det ses som.


För att läsa mer om detta och den forskning som tvivlar på mörk energis existens se här. 



Bild. FrånEn fantasibild som ska visa mörk energi. Själv anser jag att mörk energi är en fantasiprodukt. Ett feltänk. Inte heller tror jag på att expansionen av universum kommer att avslutas men jag anser att den är en effekt av BigBang inte av en okänd energi (Mörk energi) BigBang om nu detta har skett (även detta är en teori) har det skett utifrån vanlig känd energis effekt vars anledning till detta vi inte förstår eller om något annat skedde eller har skett som gav upphov till allt. En helt vanlig energis effekt vi ännu inte förstår då vi inte helt säkert vet om BigBang skett och allt kom till då eller alltid funnits. Vi har inget att utgå från som är bevisat riktigt.

Inga kommentarer: