Google

Translate blog

tisdag 30 juni 2020

Förslag på turistturer till stratosfären med ballong.


För snart sju år sedan presenterade två företagare, företaget World View som skulle ta turister på en ballongresa till stratosfären, ca 3 mil från marken tillräckligt högt för att se rymdens mörker och krökningen av jorden. De resorna förverkligades aldrig och företaget försvann.

Men nu har samma företagare, tillkännagett starten av ett nytt företag med ett liknande klingande namn, Space Perspective med samma vision. Turistresor med ballong till stratosfären.

Grundarna av Space Perspective insisterar på att deras affärsplan är sund och erbjuder sevärdheterna  till dem som önskar en lugn timslång kryssning som en gigantisk berg-och dalbana där spänningen är över på några minuter.

Ms Poynter en av grundarna säger att Space Perspective söker få tillräckligt med investerare för sitt första utvecklingsarbete, inklusive en trolig testflygning under första kvartalet nästa år. Om allt går enligt planerna kan de första flygningarna med passagerare sedan ske i början av 2025 nästan ett decennium efter måldatumet de satte upp i sitt tidigare företag World View.

Förutom World View har Ms Poynter och Mr MacCallum (de båda ägarna till företaget)  försökt sig på andra ambitiösa rymdprojekt. De utvecklade ballongen som lyfte Alan Eustace, en Google-chef till nära toppen av stratosfären för ett framgångsrikt rekordhögt fallskärmshopp  2014. 

De samarbetade också med Dennis Tito en entreprenör som är en av  få privatpersoner som besökt den internationella rymdstationen ISS.

Kan då projektet bli verkligt? Ja (min anm.) jag tror det om kapital finns och resorna inte blir för dyra.

Bild från vikipedia på Rymdfärjan Endeavour rör sig genom stratosfären, februari 2010.

Inga kommentarer: