Google

Translate blog

tisdag 29 april 2014

Nu är första målet nått av alliansens arbetsmarknadspolitik. Att socialbidragets existensminimum ligger på samma nivå som a-kassan.




Nästa steg är att a-kassan ska ge sämre ersättning än socialbidraget. Alternativt att som Kristdemokraterna sagt sig vilja höja a-kassan för att inte understiga socialbidraget utan stanna på denna nivå.


Citat: Ohållbart. 2014 är året då a-kassan, som varit fryst i tolv år, blivit lika låg som försörjningsstödet. Välfärden är för svag när människor inte längre klarar sig på de ”inkomstbaserade” försäkringssystemen. Slut citat.

Detta är ett väl grymt utstuderat ideologiskt alliansbaserat meningsskapat utanförskap. Dolt under mottot att det innebär tvärtom, ett minskat utanförskap!

Men att göra a-kassan lika låg och med tiden lägre än socialbidragsnormen är enligt mig inte att bryta utanförskapet utan att skapa utanförskap ekonomiskt och bestraffande för arbetslösa som inte lyckas hitta en villig arbetsgivare.

Dock försöker KD att få politiska poäng i stundande valrörelse, genom att påstå att nu måste a-kassan höjas.

Citat: När det gäller ersättningen i a-kassan vill han höja den. Slut citat.

Hur mycket sanning det ligger i det är tveksamt. Då han även påstår följande.

Citat: Men trots att Göran Hägglund nu vill ge mer pengar till pensionärer och arbetslösa, så tycker han inte att alliansregeringens sparande i trygghetssystemen har varit för stora. Slut citat.

Så det ena uttalandet motsäger det andra.

Men meningen är att det första uttalandet ska locka väljare. Att det sedan vid en ny alliansregering blir noll av löftet att höja a-kassan är en självklarhet.

Detta då KD likt Centern och Folkpartiet är lydpartier till Moderaterna så länge dessa har majoritet av de borgerliga partierna.

Inget har nämligen sagts om en bättre a-kassa från moderaterna, tvärtom är löftet att inget göra med detta utan låta köpvärdet minska än mer av ersättningen från a-kassan med hjälp av inflationen de närmsta 4 åren.

Inga kommentarer: